info@connecttv.se 040-615 00 00

Viasat lanserar den nya kanalen Viasat Film Comedy!

I slutet av april kommer Viasat att lansera den nya filmkanalen Viasat Film Comedy. Den nya kanalen, helt dedikerad till komedier, kommer erbjuda både klassiska och rykande heta komedier. Viasat Film Comedy kommer finnas i både SD och HD och ersätter Viasat Film Nordic. 

Nordiska och svenska filmer kommer istället att visas på de övriga filmkanalerna utefter vilken genre de ingår i. Förändringen gör det enklare för våra tittare att hitta vilken typ av film man vill titta på, utefter genre.

I samband med lanseringen av Viasat Film Comedy kommer några andra förändringar också att genomföras. I en studie som genomfördes under hösten 2013, framkom det att våra tittare föredrar att titta på film på kvällen och att ett arkiv med äldre filmer som visas under dagtid har liten efterfrågan.

Med bakgrund till detta, kommer sändningstiden för Viasat Film Classic och Viasat Film Action att minskas och börja kl 16.00 respektive 18.00. Viasat Film Drama kommer inte längre att finnas i HD.

Arkivet av filmer eller HD titlar via Viaplay eller boxen kommer inte nämnvärt att förändras. Vi kommer även fortsättningsvis att erbjuda samma mängd av de senaste Hollywood filmerna från Walt Disney, Sony Picture Televison och NBCUniversal Television Distribution, men också exklusiva nya filmer från SF Film och Nordisk Film.

Förändringarna genomförs för att bättre möta vad, hur och när våra tittare vill titta på film. De flesta tittare föredrar ett större utbud av de senaste storfilmerna i linjär TV och klassiker och alternativa filmer via on-demand tjänster på Viaplay.